Četvoro mrtvih na Ibarskoj magistrali

Izvor: Politika, 04.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih na Ibarskoj magistrali

Povređena Mirjana Jovanović i dalje u teškom stanju

Ljig, Valjevo, Kruševac – Četiri osobe su poginule a jedna teže povređena u saobraćajnoj nesreći koja se prošlog jutra oko 3.30 časova dogodila na Ibarskoj magistrali u selu Dudovici između Lazarevca i Ljiga.

Do nesreće je došlo kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Radiša Đurđić(32) iz sela Dudovice koji je upravljao automobilom BMW-om jagodinskih registarskih tablica velikom brzinom kretao kolovozom koji je na tom delu prav. U trenutku kada je nesmanjenom brzinom počeo preticanje „lančije” crnogorskih tablica direktno se sudario sa „golfom” kruševačkih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smera.Od siline strahovitog udara na licu mesta smrtno su stradali vozač BMW-a Radiša Đurđić(32) iz sela Dudovica, i tri osobe iz smrskanog „golfa”: vozač Zoran Nikolić(43) iz Kruševca, Vera Miljković(53) i Milena Radojević(54), obe iz Kraljeva.Mirjana Jovanović(58) iz Kruševca, takođe saputnica iz „golfa” koja je u ovoj nesreći zadobila teške telesne povrede opasne po život, upućena je na lekarsko zbrinjavanje u beogradski Urgentni centar.Saobraćaj na ovom delu Ibarske magistrale bio je u prekidu puna četiri časa.

Vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradao i Zoran Nikolić (52)teško je pogodila Kruševljane, a posebno naselje Dedina, u kome živi veliki broj ljudi koji su prinudno morali da napuste Kosmet.

Marko Nikolić, Zoranov otac, rekao je za „Politiku” da je njegova porodica napustila Kosovsku Kamenicu 1980. godine. Tada je Zoran bio učenik sedmog razreda.U kruševačko naselje Dedina su došli na ledinu. Zoran je završio osnovnu i srednju školu, registrovao firmu „Astravel” i postao uzoran auto-prevoznik. Vozio je autobus i putnički „golf" karavan. Tako je zarađivao za porodicu: ćerku Jovanu (13), učenicu sedmog razreda, i sina Vojkana (18),učenika Mašinske tehničke škole.

Komšije Nikolića imaju samo reči pohvale za Zorana. Tako je mislila i Mirjana Jovanović (51), koja se nalazila u Zoranovim kolima kada su doživeli saobraćajni udes. Ona je nekoliko dana ranije molila Zorana da je samo on vozi u Bosnu.

– Moj sin je, to svi znaju, bio uzoran čovek, i suprug, i otac, i sin. Živeo je od volana. Prešao je na hiljade kilometara a da nije napravio prekršaj. Nije ni kap alkohola stavljao u usta. Sada, posle teške vesti, setio sam se da sam prošle noći sanjao Zorana da je u nekom zatvorenom prostoru. Onda me ubi jutro – kazao je Marko, Zoranov otac.

B. N. - R. S.

[objavljeno: 05/04/2009]
Pogledaj vesti o: BMW,   Jagodina

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća na Ibarskoj: ČETVORO POGINULO KOD DUDOVICE

Izvor: Press, 04.Apr.2009

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutro dogodila na Ibarskoj magistrali kod sela Dudovica, poginula oba vozača i dve putnice. Za život Mirjane Jovanović još se bore lekari Urgentnog centra. .Četiri osobe su poginule dok je jedna teško povređena u stravičnom sudaru koji se...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.