Brz odgovor BMW-u iz Štutgarta: Stigao je redizajnirani Mercedes-AMG E 63 FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 12:49

Brz odgovor BMW-u iz Štutgarta: Stigao je redizajnirani Mercedes-AMG E 63 FOTO/VIDEO

Mercedes je osvežio najsnažnije verzije E klase.

Samo što je BMW predstavio restilizovani M5 i M5 Competition, njegov večiti rival mu je odgovorio redizajniranim modelima AMG E 63 i E 63 S.

Osvežene su obe karserijske verzije - limuzinska i karavan.

Poput regularnog modela E klase, i restilizovani E 63 / >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << E 63 S je pretrpeo slične kozmetičke promene.

Tu su pre svega novi farovi i maska hladnjaka, a preoblikovan je i prednji branik.

Slično je i pozadi, gde su takođe restilizovane svetlosne grupe i zadnji branik.

Sedan je standardno opremljen i malim spojlerom na završetku poklopca prtljažnika. Ovaj spojler može biti u boji karoserije, kao i od ugljeničnih vlakana.

Enterijer je modernizovan u skladu sa najnovijim stilskim i tehnološkim rešenjima nemačkog proizvođača, i ima MBUX multimedijalni sistem poslednje generacije sa dva spojena digitalna ekrana i novi volan.

Ispod haube se i dalje nalazi 4.0 tvin-turbo V8 koji u bazičom E 63 proizvodi 571 KS (420 kW) i 750 Nm, a u S varijanti 612 KS (450 kW) i 850 Nm.

Motor je uparen sa 9-brzinskim AMG Speedshift automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Limuzinski E 63 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,5 s, a karavan za 3,6 s.

Snažnijem E 63 S su do stotke potrebne 3,4 s (sedanu), odnosno 3,5 s (karavanu).

Datum početka prodaje i cene će biti saopštene naknadno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.