Vučević: Nova vlada će sa pažnjom čuvati versku toleranciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2024, 15:44

Vučević: Nova vlada će sa pažnjom čuvati versku toleranciju

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će vlada koju će predvoditi sa pažnjom čuvati versku toleranciju i da će u njemu svaki velikodostojnik tradicionalnih hrišćanskih, islamskih i jevrejskih verskih zajednica imati adekvatnog sagovornika.
"Crkva i država su razdvojene. Srbija je sekularna država i u njoj sve tradicionalne verske zajednice uživaju jednaka prava. Razumem potrebu verskih zajednica da javno iznose stavove po pitanjima koje se tiču njihove pastve i uvek ću ih sa pažnjom slušati", rekao je Vučević tokom izlaganja ekspozea u Narodnoj skupštini.
On je dodao da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) važna institucija srpskog naroda, koja je u velikoj meri gradila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mandatar Vučević: Vjerujem da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Izvor: SandzakPress.net, 02.Maj.2024, 01:12

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, izjavio je danas kako duboko vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć. Vučević je predstavio program, predložio sastav Vlade te govorio o odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine. “To je država čiji integritet mi poštujemo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.