BMW je planirao samo električni M3, ali stvari su se izgleda promenile

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 09:35

BMW je planirao samo električni M3, ali stvari su se izgleda promenile

Spekuliše se da bi benzinski motor trebalo da proizvodi najmanje 500 KS, a automatski menjač bi bio jedina opcija.

BMW Blog, koji je dobro upućen u razvoj događaja u bavarskoj kompaniji, izveštava o zanimljivoj promeni pravca. Ideja je bila da se od sledeće generacije M3 pravi samo kao električni automobil, ali se čini da se od toga odustalo.

Isti izvor tvrdi da budući električni i benzinski M3 neće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deliti istu mehaničku osnovu. Takođe, M4 Coupe bi navodno trebalo da bude isključivo električni model.

Tako bi limuzina mogla da bude jedina opcija za one koji žele redni 6-cilndraš ispod haube. Plan je, piše BMW Blog, da se za sledeći automobil koristi trenutni 3.0-litarski S58 motor, pošto će i dalje biti usklađen sa propisima o emisiji štetnih gasova.

Taj motor bi trebalo da proizvodi najmanje 500 KS, a jedina opcija je automatski menjač. Manuelac ne bi bio u ponudi.

Nedavno je i Evropska unija ublažila norme emisije, što omogućava BMW-u da nastavi sa benzinskim modelom M3. Propisi će biti ublaženi i u Americi.

Imajući sve ovo na umu, logično je da će BMW nastaviti da nudi M3 sa benzinskim motorom, na opšte odobravanje petrolhed zajednice.

Izvor: Srbija Danas/B92

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.