BMW i PSA: Zajednička kompanija

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW i PSA: Zajednička kompanija

Nemci i Francuzi sarađivaće u oblasti hibridnih tehnologija.

Nemački autoproizvođač BMW i francuski konzorcijum PSA (Citroen i Peugeot) zajedno će razvijati i proizvoditi komponente za hibridne automobile.

Nova firma zove se BMW >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Peugeot Citroen Electrification, a obe strane imaju po 50 odsto vlasništva u njoj. U njoj će se proizvoditi generatori, punjači, baterije, mašine i softveri za hibridne sisteme.

Iz novoosnovane firme kažu da je ovo sasvim logičan korak jer su BMW i PSA već sarađivali u oblasti razvoja četvorocilindričnih motora. U poslednje četiri godine ove dve kompanije proizvele su 1,8 miliona motora koji se nalaze u automobilima marke Mini, Citroen i Peugeot.

Iz PSA-a veruju u uspeh nove kompanije i ukoliko on bude značajan, njene hibridne komponente nudiće se i drugim autokompanijama.

Novi proizvodi kompanije BMW Peugeot Citroen Electrification biće u automobilima koji će se pojaviti na tržištu 2014. godine.

BMW VED viđen u Abu Dabiju

Pročitajte više o konceptu Citroen Survolt

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.