BMW i PSA: Zajednička kompanija

Nemci i Francuzi sarađivaće u oblasti hibridnih tehnologija.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.02.2011.

08:24

Default images

Nemački autoproizvođač BMW i francuski konzorcijum PSA (Citroen i Peugeot) zajedno će razvijati i proizvoditi komponente za hibridne automobile.

Nova firma zove se BMW Peugeot Citroën Electrification, a obe strane imaju po 50 odsto vlasništva u njoj. U njoj će se proizvoditi generatori, punjači, baterije, mašine i softveri za hibridne sisteme.

Iz novoosnovane firme kažu da je ovo sasvim logičan korak jer su BMW i PSA već sarađivali u oblasti razvoja četvorocilindričnih motora. U poslednje četiri godine ove dve kompanije proizvele su 1,8 miliona motora koji se nalaze u automobilima marke Mini, Citroen i Peugeot.

Iz PSA-a veruju u uspeh nove kompanije i ukoliko on bude značajan, njene hibridne komponente nudiće se i drugim autokompanijama.

Novi proizvodi kompanije BMW Peugeot Citroën Electrification biće u automobilima koji će se pojaviti na tržištu 2014. godine.

BMW VED viđen u Abu Dabiju

Pročitajte više o konceptu Citroen Survolt

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: