BMW će praviti pola miliona elektromotora godišnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 10:39

BMW će praviti pola miliona elektromotora godišnje

Korak ka ozbiljnoj elektrifikaciji...

Bavarski proizvođač proširiće kapacitete svog najvećeg pogona u Evropi, kako bi u budućnosti mogao da pravi dovoljan broj pogonskih jedinica za svoje električne automobile.

BMW baut künftig Elektromotoren für 500.000 Autos pro Jahr

BMW investiert in die E-Mobilität und hat in Dingolfing die Produktion für seinen neuen Elektroantrieb gestartet. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Auch Akkus werden dort gebaut#ev #electric #mobility https://t.co/R6eCqhKzKv pic.twitter.com/6bQeoAF64b

— future mobility 🇩🇪🇪🇺 (@_mobility_) July 6, 2020

BMW je počeo da unapređuje svoju fabriku u Dingolfingu u Nemačkoj, u kojoj se još od 2013. izrađuju elektromotori za model i3.

Kada se 2022. završi proširenje kapaciteta, u tom postrojenju će se godišnje praviti 500.000 električnih pogonskih sistema za BMW vozila na struju.

BMW e-drive pogonski sistem osim elektromotora obuhvata i prenosni sistem i upravljačku elektroniku, a nova generacija ovog sistema prvi put će se ugrađivati u BMW iX3 koji počinje da se prodaje ovog leta u Kini.

Inače, pogon u kome se izrađuju e-drive pogonski sistemi biće proširen čak deset puta, sa sadašnjih 8.000, na 80.000 kvadratnih metara.

Broj zaposlenih će takođe porasti na 2.000.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.