Mihajlović: Brža realizacija EBRD projekata

Izvor: Politika, 14.Maj.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Brža realizacija EBRD projekata

BEOGRAD –Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Mateom Patroneom o unapređenju saradnje u cilju brže realizacije infrastrukturnih projekata koje finansira EBRD.

Kako je saopštilo ministarstvo građevinarstva, Mihajlovićeva je s Patroneom razgovarala o trenutnom stanju projekata koje finansira EBRD, uključujući projekat „Beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << autoput i obilaznica”, izgradnju dve nove deonice u sklopu kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada i zajmove namenjene modernizaciji železnice.

Dodaje se da je od projekata koje EBRD finansira u Srbiji, procentualno najviše novca izdvojeno za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Mihajlovićeva je rekla da će ministarstvo insistirati na bržoj realizaciji započetih poslova, poštovanju rokova i povećanju efikasnosti u preduzećima u vlasništvu države, za šta je formiran i poseban tim ministarstva građevinarstva.

Pored efikasnije realizacije postojećih projekata, na sastanku je razgovarano i o eventualnom proširenju saradnje na nove projekte na Koridoru 7 kao i o mogućoj koncesiji za Aerodrom „Nikola Tesla”, navodi se u saopštenju.

Beta

objavljeno: 13.05.2014
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.