Gužve na naplatnim rampama dokaz da se stranci sve duže zadržavaju u Srbiji

Izvor: Njuz.net, 09.Jul.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na naplatnim rampama dokaz da se stranci sve duže zadržavaju u Srbiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePreporod srpskog turizma

BEOGRAD, 9. jul 2012. (Njuz) – Iz Auto-moto saveza Srbije saopšteno je da je poslednja dva dana zabeležen trend sve dužeg zadržavanja stranaca u Srbiji.
Vozila sa stranim registracijama sve duže ostaju na srpskim putevima, pri čemu čak voze sporije nego što je to uobičajeno, a prema izveštajima AMSS, razlog je najverovatnije razgledanje lepota po kojima je Srbija poznata. Posebno interesovanje za razgledanje Srbije zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << je na petnaestom kilometru pred naplatnu rampu Nais, na autoputu kod Niša, iz smera Beograda, rečeno nam je u AMSS.
- Najfrekventnija mesta su granični prelaz Horgoš, naplatna rampa kod Bubanj potoka i pomenuta naplatna rampa Nais. Gužva kod Horgoša se tumači velikim brojem stranaca koji nestrpljivo čekaju da uđu u Srbiju, dok je Bubanj potok interesantan strancima jer se nalazi blizu glavnog grada, ujedno i kandidata za „Evropsku prestonicu kulture 2020.“ Velike gužve na Naisu se dešavaju zbog sve veće popularnosti Niša u kojem je rođen čuveni rimski car Konstantin – rekao je Artur Poletan iz AMSS.
Iz Turističkog saveza Srbije kažu da im je drago da se poslednjih dana beleži povećan priliv stranaca u Srbiji, mada, kako kažu, to nije propraćeno i povećanim brojem noćenja u hotelima, što se tumači najverovatnijom željom stranaca da ne propuste nijedan trenutak u razgledanju Srbije, i to ne samo noću već i danju po najvećoj vrućini.
- Mi moramo da nađemo način da ovo povećano interesovanje iskoristimo. Sastavili smo komisiju pri Agenciji za razvoj turizma koja će do oktobra doneti Strategiju za razvoj turističkih sadržaja u blizini naplatnih rampi. Verujemo da će nam to pomoći da ovu, neočekivano dobru, sezonu maksimalno iskoristimo – rekao je neimenovani izvor iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
Miroslav Vujović
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.