Banja, planina, reka, jezero... ovo mesto nudi sve - pogledajte šta to tačno podrazumeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 09:00

Banja, planina, reka, jezero... ovo mesto nudi sve - pogledajte šta to tačno podrazumeva

Pravi procvet Sokobanja je doživela dolaskom i boravkom kneza Miloša Obrenovića

Sokobanja je smeštena u dolini reke Moravice, koja je okružena šumovitim planinama Ozren. Ova banja je povezana sa svim delovima južne, zapadne i severne Srbije. Izlazi na autoput Beograd - Niš preko Aleksinca, pri čemu je udaljena 60 km od Niša i 240 km od Beograda.

- . Bila je i mondensko, turističko mesto, stečište >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najpoznatijih pisaca, glumaca...-

Direktor turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković govori da Sokobanja i dalje zadržava status najpopularnijeg turističkog mesta u Srbiji, jer je u 2022. godini postigla rekordni turistički promet, pretekavši sve ostale gradove osim Beograda. Ova popularnost je delom rezultat njenih izuzetnih prirodnih resursa i bogate ponude.

- I dan danas je najpopularnije turističko mesto s obzirom da je u 2022. godini ostvarila najviši turistički promet u zemlji posle Beograda. -

Sokobanja je privlačna turistima zbog svoje magične prirode i raznovrsnih mogućnosti koje pruža za odmor. Posetioci se ne moraju dvoumiti između boravka u banji, na planini, pored reke ili jezera, jer Sokobanja nudi sve to na jednom mestu. Čak četiri planine okružuju ovu banju, što omogućava ljubiteljima prirode i planinarenja raznolike izbore za istraživanje.

- I šta je to ono što privlači ljude u Sokobanju? To je pre svega njena magična priroda, jer ako se dvoumite da li ćete odmor provesti u banji ili možda na planini, ili na reci, ili na jezeru, rešenje je Sokobanja. -

Za one koji vole vodene aktivnosti, Sokobanja ima dva jezera i reku Moravicu, gde posetioci mogu uživati u ribolovu, vožnji čamcem ili jednostavno opuštanju uz vodu. Osim toga, čist vazduh i prijatna klima dodatno pridonose privlačnosti ovog mesta.

Jedan od ključnih razloga zbog kojeg ljudi posećuju Sokobanju su i termalni izvori. Ovde se nalazi čak sedam termomineralnih i mineralnih izvora, koji su poznati po svojim blagotvornim dejstvima na zdravlje i lečenje. Ovi izvori privlače turiste koji žele iskusiti termalnu banju i opustiti se uz lekovite vode.

Sokobanja je prava oaza prirode koja nudi različite mogućnosti za odmor, rekreaciju, oporavak i uživanje u svežem vazduhu. Sve ove atraktivne osobine zajedno čine Sokobanju nezaobilaznim mestom za sve one koji žele provesti nezaboravan i raznovrstan odmor u Srbiji.

Milenković dodaje da Sokobanja ima - Odličnu zabavu. Dosta manifestacija. Tako da je jedna kontinentalna turistička destinacija koja ima sve što jedno turističko mesto može da ima. -

Sokobanja je, dakle, pravo blago za turiste koji traže spoj prirodnih lepota, kulturne baštine i odmora u idiličnom okruženju. Ovde mogu uživati u raznovrsnim aktivnostima i obići značajne spomenike koji oslikavaju bogatu istoriju ovog područja.

Projekat je finansiran iz budžeta opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.