Zbogom Ferrari FF - stiže GTC4 Lusso (FOTO)

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom Ferrari FF - stiže GTC4 Lusso (FOTO)

Ferrarijev model sa 4 sedišta i pogonom na sve točkove više neće nositi oznaku FF, već GTC4 u paketu. U paketu sa novim imenom dolazi i dodatna snaga, pa će ovaj automobil od sada razvijati 690 ks.

Iako se očekivalo da će Ferrari izvršiti samo redizajn modela FF, italijanski proizvođač odlučio je da automobil preimenuje, ali i da ojača njegovu pogonsku jedinicu. Promene na spoljašnjosti uključuju restilizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednji branik sa drugačijim otvorima za vazduh, nove farove, izmenjene "škrge" na prednjim krilima, a dinamičnu pojavu automobila na putu pojačala je linija koja je povučena duž bokova, od prednjih do zadnjih točkova.

Zadnji deo automobila takođe izgleda ubedljivije i skladnije sa novim, dvostrukim okruglim stop svetlima, masivnim difuzorom i krovnim spojlerom. U Ferrariju ističu da vizuelne promene na eksterijeru osim estetskih imaju i funkciju poboljšanja aerodinamičkih svojstava.

GTC4 Lusso opremljen je najnovijom verzijim Ferrarijevog multimedijalnog sistema sa 10,25 inčnim ekranom osetljivim na dodir, dok je volan manji nego pre.

Za jedan superautomobil najvažnije je ono što se nalazi ispod poklopca motora, a u ovom slučaju to je poznati 6.2 litarski V12 atmosferac iz starog FF-a.

Agregat je pojačan sa 660 ks (485 kW) i 683 Nm, na 690 ks (507 kW) i 697 Nm. Dodatna snaga doprinela je da Ferrari GTC4 Lusso od 0 do 100 km/h stiže za 3,4 s, što je za 0,3 s bolji rezultat nego ranije. Maksimalna brzina ostala je nepromenjena i iznosi 335 km/h.

Ferrari GTC4 Lusso imaće svetsku premijeru na martovskom salonu automobila u Ženevi, a očekuje se da će biti nešto skuplji od prethodnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.