Zastrašujuća simulacija lančanog sudara: Auto između dva kamiona VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 12:43

Zastrašujuća simulacija lančanog sudara: Auto između dva kamiona VIDEO

Nagli razvoj infrastrukture auto-puteva u poslednjih nekoliko decenija omogućio je brže i bezbednije putovanje, ali je zbog velikih brzina koje se razvijaju doneo i neke nove rizike po učesnike u saobraćaju. Među njima su i lančani sudari u kojima često učestvuju na desetine putničkih vozila, ali, što je još opasnije, i veliki kamioni i šleperi. Prizori "zgužvanih" automobila koje možemo videti nakon takvih nesreća su zastrašujući, a najgore prolaze vozila na koja nalete šleperi. Zbog velike mase, ovi kamioni čak i pri relativno malim brzinama mogu da budu smrtonosni za putnike u automobilu na koji nalete. To se najbolje vidi na ovom Dekrinom testu simulacije sudara od pre par godina:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastrašujuća simulacija lančanog sudara: Auto između dva kamiona (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022

Nagli razvoj infrastrukture auto-puteva u poslednjih nekoliko decenija omogućio je brže i bezbednije putovanje, ali je zbog velikih brzina koje se razvijaju doneo i neke nove rizike po učesnike u saobraćaju...Među njima su i lančani sudari u kojima često učestvuju na desetine putničkih vozila,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.