ZAR I TAKAV GIGANT? Fabrika najluksuznijih automobila na svetu mora da otpušta radnike?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 22:03

ZAR I TAKAV GIGANT? Fabrika najluksuznijih automobila na svetu mora da otpušta radnike?!

Predložili su "dobrovoljno otpuštanje".

Britanska kompanija luksuznih automobila prinuđena je da otpusti veliki broj radnika.

Kompanija Bentley svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje", pošto se kompanija suočila sa oštrim padom prodaje koja ni protekle godine nije bila sjajna, prenosi BBC.

Adrian Holmark, šef Bentleya, kaže da je koronavirus bio "kap koja je prelila čašu", pošto je proizvodnja naglo zaustavljena, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stradala je prodaja koja svakako nije bila sjajna.

Bentley 10. jula slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izveštaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi "redefinisao kompaniju u narednih 100 godina", ali je to odloženo.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istakla da efekti na kratkoročne finansijske izglede znače da ona mora da smanji svoje kapacitete, kroz program "dobrovoljnog oslobađanja radne snage". Proizvodnja u Crewu je obnovljena, ali samo s pola radne snage. Prošle godine, Bentley je povećao prodaju za pet posto, na 11.000 automobila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.