VAŽNO: Sledi POVEĆANJE ograničenja brzine na auto-putu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 09:27

VAŽNO: Sledi POVEĆANJE ograničenja brzine na auto-putu

Česi menjaju pravila.

Maksimalna dozvoljena brzina biće povećana samo na novim i modernizovanim deonicama. Na pojedinim deonicama čeških auto-puteva maksimalna dozvoljena brzina mogla bi da bude povećana sa sadašnjih 130 na 150 km/h.

U Ministarstvu saobraćaja upozoravaju da to neće biti opšte povećanje. Maksimalna dozvoljena brzina moći će da se povećava samo na novim i modernizovanim deonicama auto-puta, gde to dozvoljavaju njihovi parametri i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << intenzitet saobraćaja.

Amandmanom koji je predložila Vlada uvodi se i mogućnost upravljanja automobilom sa navršenih 17 godina pod nadzorom mentora. Ova mera treba da doprinese većoj bezbednosti na putevima.

Ideja je sticanje vozačkih veština pod nadzorom iskusnog vozača-mentora sa besprekornim integritetom. Od 18 godina mladi vozači će voziti sami.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.