VAŽNO OBAVEŠTENJE: Sutra počinje prijavljivanje za subvencionisanu kupovinu električnih vozila

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 18:13

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Sutra počinje prijavljivanje za subvencionisanu kupovinu električnih vozila

Evo ko sve može da se prijavi.

Prijavljivanje za subvencije države za kupovinu električnih vozila u iznosu do 5.000 evra počinje sutra, a za tu namenu Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 170 miliona dinara.

Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose ministarstvu zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine.

- Kao jednu od mera države za unapređenje kvaliteta vazduha i životne sredine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministarstvo koje vodim obezbedilo je sredstva za podršku kupovini električnih vozila. Sredstva koja smo namenili za 2024. godinu biće dodeljena prema pristiglim, urednim zahtevima građana i privrede, sve dok se ne utroši ukupan iznos ili najkasnije do 31. oktobra. Ukoliko se pokaže da interesovanje građana i privrede znatno premašuje opredeljen iznos, mi ćemo se potruditi da obezbedimo dodatna sredstva za subvencije za kupovinu novih električnih vozila - rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, saopštilo je ministarstvo.

Uredbom koja je ranije usvojena predviđena je podrška za kupovinu više vrsta električnih vozila.

Građani i pravna lica koji žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da računaju na podršku od 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za kupovinu električnih motocikala, motocikala sa bočnim sedištem, teških tricikala, lakih i teških četvorocikala, predviđena je podrška u iznosu od 500 evra.

Najveći iznos subvencije dostupan je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone, i kreće se od 2.500 do 5.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje prijavljivanje za subvencije za kupovinu električnih vozila

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 11.Feb.2024

BEOGRAD – Prijavljivanje za subvencije države za kupovinu električnih vozila u iznosu do 5.000 evra počinje sutra, a za tu namenu Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 170 miliona dinara. Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.