Ujedinjuju se Dacia i Lada: Priprema se veliko deljenje platformi

Izvor: AutoBlog, 13.Apr.2021, 06:31

Ujedinjuju se Dacia i Lada: Priprema se veliko deljenje platformi

Dacia i Lada postaju jedna, zasebna poslovna jedinica. To su vesti iz Renaulta, koje govore koliko je tom proizvođaču važan istočni proizvodni blok. Naime, do sada su Dacia i AvtoVAZ bili integrativni deo Renaultove imperije, a sada će biti izdvojeni, odnosno imaju sopstveni Upravni odbor kao i novog direktora Denisa le Vorta. Ideja je da sinergijom i deljenjem platformi ove dve marke stvore profitabilnije modele u kompaktnom i srednjem segmentu SUV-ova, piše Revija HAK. Prvi Dacijin model biće SUV u srednjoj klasi – Bigster, koji će imati i opciju do sedam sesišta. Baza će biti Renault-Nissanova CMF-B platforma, a ovaj Dacijin model će poslužiti kao...
Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ujedinjuju se Dacia i Lada

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Ideja je da se sinergijom i deljenjem mehaničkih platformi ove dve kompanije naprave profitabilniji modeli u kompaktnom i segmentu SUV vozila srednje veličine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.