URNEBESNO: Pogledajte kako su KUPAČI na plaži formirali LJUDSKI LANAC i izvukli ŠKODU iz mora (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 15:01

URNEBESNO: Pogledajte kako su KUPAČI na plaži formirali "LJUDSKI LANAC" i izvukli ŠKODU iz mora (FOTO+VIDEO)

Automobil se nekako otkotrljao sa ivice luke i završio u moru.

Leto je pred vratima, visoke temperature su već stigle u mediteranske zemlje, pa je počela i sezona u Grčkoj. Lokalno stanovništvo i turisti već hrle na plaže u potrazi za predahom od vrućine. Ali nedavno, dok su mnogi uživali u sunčanom danu, grupa plivača neočekivano se našla uključena u misiju izvlačenja plutajuće Škode Karok koja je nekako završila u moru.

Incident se dogodio u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ostrvu Egina, koje se nalazi u blizini grčke prestonice Atine. Prema navodima lučkih vlasti, bela Škoda Karok je prvobitno bila parkirana u luci kada se neočekivano otkotrljala sa ivice mola. Srećom, niko nije bio u njemu u trenutku incidenta. Prema rečima Enikosa, nakon što su meštani saznali da vozilo pluta u moru, odmah su pronašli čamac i odvukli ga u sigurnije vode pre nego što je u potpunosti potonuo. Međutim, zbog male dubine mora, čamac nije mogao da dovede kompaktni terenac skroz do obale. Na tom mestu okupili su se kupači i dobrovoljno formirali „ljudski lanac“ i pažljivo izvukli Škodu iz vode.

Ceo incident je snimljen kamerom i predvidljivo je postao viralan na TikTok-u nakon što ga je objavio jedan korisnik. Na snimku se vidi kako nekoliko ljudi u kupaćim kostimima gura Škodu ka plaži, dok je veća grupa vuče konopcem. Zajedničkim snagama plivača, terenac je uspešno izvučen na kopno.

Snimak duhovito sugeriše da je vozač zaboravio da upotrebi „ručnu kočnicu“, ali to zvuči malo verovatno jer Škoda Karok standardno dolazi sa automatskom elektronskom ručnom kočnicom. Pretpostavljamo da je SUV najverovatnije opremljen automatskim menjačem - a vozač je nekako zaboravio da ga stavi u položaj "Parking".

U svakom slučaju, ovakve scene se ne viđaju često..

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.