U SAD najmanje kradu Toyotu Prius

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD najmanje kradu Toyotu Prius

Prema najnovijim istraživanjima, ako žele da smanje verovatnoću im vozilo bude ukradeno, vlasnici automobila u SAD treba da kupuju Toyotu Prius.

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Bloomberg, tek jedan od 606 Priusa godišta 2008-2010. je predmet krađe, dok se u toj zemlji prosečno ukrade jedan na svakih 78 automobila. Pored toga, vlasnike Priusa može da obraduje još jedan značajan podatak. Procenat ponovo nađenih i vraćenih Priusa nakon krađe iznosi 96,7 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Analitičari procenjuju da je najvažniji razlog zašto su kradljivci malo zainteresovani za ovaj model činjenica da je Prius jedinstveni automobil pa se njegovi delovi uglavnom ne mogu koristiti za neke druge modele, a osnovni motiv lopova je rastavljanje i kasnija prodaja delova ukradenog vozila.

Najviše Priusa ukrade se u Kaliforniji gde se zahvaljujući subvenicijama i drugim pogodnostima koje imaju vlasnici hibridnih automobila ovaj model najviše i kupuje, u odnosu na ostatak zemlje.

U prvih pet nakradenijih modela u SAD nalaze se Honda Accord iz 1994. godine, Honda Civic iz 1998, Ford F serije iz 2006, Toyota Camry iz 1991. i Dodge Caravan iz 2000. Vozili smo: Toyota Prius + Executive Leather.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.