Automobili

Ponedeljak, 26.11.2012.

12:36

U SAD najmanje kradu Toyotu Prius

Prema najnovijim istraživanjima, ako žele da smanje verovatnoću im vozilo bude ukradeno, vlasnici automobila u SAD treba da kupuju Toyotu Prius.

Izvor: B92

Default images

Na osnovu istraživanja koje je sproveo Bloomberg, tek jedan od 606 Priusa (2008-2010. godišta) je predmet krađe, dok se u toj zemlji prosečno ukrade jedan na svakih 78 automobila kada je reč o svim drugim modelima. Pored toga, vlasnike Priusa može da obraduje još jedan značajan podatak. Procenat ponovo nađenih i vraćenih Priusa nakon krađe iznosi 96,7 odsto.

Analitičari procenjuju da je najvažniji razlog zašto su kradljivci malo zainteresovani za ovaj model činjenica da je Prius jedinstveni automobil pa se njegovi delovi uglavnom ne mogu koristiti za neke druge modele, a osnovni motiv lopova je rastavljanje i kasnija prodaja delova ukradenog vozila.

Najviše Priusa ukrade se u Kaliforniji gde se zahvaljujući subvenicijama i drugim pogodnostima koje imaju vlasnici hibridnih automobila ovaj model najviše i kupuje, u odnosu na ostatak zemlje.

U prvih pet nakradenijih modela u SAD nalaze se Honda Accord iz 1994. godine, Honda Civic iz 1998, Ford F serije iz 2006, Toyota Camry iz 1991. i Dodge Caravan iz 2000.

Vozili smo: Toyota Prius + Executive Leather.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: