U Italiji 40 odsto automobila starije od 15 godina

Izvor: AutoBlog, 29.Nov.2023, 01:57

U Italiji 40 odsto automobila starije od 15 godina

U Italiji je oko 40 odsto automobila koji se kreću putevima u ovoj zemlji starije od 15 godina, saopštili su automobilsko udruženje ACI i Fondacije Karakolo. U saopštenju je ocenjeno da toliki broj starih vozila u saobraćaju predstavlja problem za bezbednost i životnu sredinu, prenosi agencija ANSA. Ako bi svi automobili na italijanskim drumovima imali nove bezbednosne tehnologije, u proteklih 10 godina bi u saobraćaju bilo za 28 odsto manje frontalnih sudara i za 21 odsto manje bočnih sudara, kao i za 11 odsto manje nesreća u kojima učestvuju pešaci, istaknuto je u saopštenju, prenosi Tanjug. Električni automobili su "i dalje luksuz za veliki broj ljudi", pošto samo 14 odsto anketiranih planira da kupi električno vozilo u narednih...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji 40 odsto automobila starije od 15 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Nov.2023

​U Italiji je oko 40 odsto automobila koji se kreću putevima u ovoj zemlji starije od 15 godina, saopštili su automobilsko udruženje ACI i Fondacije Karakolo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.