U BiH uhapšen Senad Pekić, osumnjičen za ubistvo dva Srbina 1992. godine

Izvor: Kurir, 06.Nov.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH uhapšen Senad Pekić, osumnjičen za ubistvo dva Srbina 1992. godine

Pekić je osumnjičen za ubistvo dvojice ratnih zarobljenika Gojka i Cvijetina Radića u Bukviku kod Brčkog 1992. godine.

BRČKO - Policija Brčko distrikta uhapsila je danas na području grada, na osnovu naloga Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Senada Pekića koji je osumnjičen za ubistvo dvojice ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti, Gojka i Cvijetina Radića, u Bukviku kod Brčkog 1992. godine.

Pekić, koji je pod istragom Tužilaštva BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osumnjičen je da je u svojstvu pripadnika Hrvatskog veća odbrane u septembru 1992. prilikom napada na selo Bukvik postupao protivno odredbama ženevskih konvencija o zaštiti civila i ratnih zarobljenika.

Policija Brčko distrikta Pekića će sprovesti na ispitivanje u Tužilaštvo BiH, koje će nakon ispitivanja doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje pritvora ili mera zabrane, prenose mediji u BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, policijom Brčko distrikta i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ta institucija će nastaviti istragu kako bi bila utvrđena krivične odgovornosti za ubistva oko 50 srpskih civila u Bukviku ratne 1992. godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.