Tomi Makinen pomaže Toyoti u razvoju budućih sportskih automobila

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:43

Tomi Makinen pomaže Toyoti u razvoju budućih sportskih automobila

Makinen je pomogao Toyoti da vrati slavu u Svetskom reli šampionatu (WRC), a sada će pomoći kompaniji u razvoju "civilnih" modela koji nisu namenjeni trkama.

Finac Tomi Makinen, jedno od najvećih imena iz sveta relija, u budućnosti će učestvovati u razvoju sportskih Toyotinih modela.

On će od januara 2021. godine imati funkciju savetnika i svakodnevno će pomagati u razvoju GR modela, strateškom planiranju aktivnosti u moto-sportu, kao i razvoju talentovanih vozača, piše Klix.ba.

Može se očekivati da će Tomi učestvovati u razvoju GR Super Sport hiperautomobila, kao i u daljem unapređenju legendarne Supre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.