Šta donose izmene Zakona o saobraćaju: Autonomna vozila i novine za oldtajmere

Izvor: AutoBlog, 27.Jul.2023, 19:54

Šta donose izmene Zakona o saobraćaju: Autonomna vozila i novine za oldtajmere

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Izmene i dopune Zakona pokrivaju oblasti od autonomnih vozila do kamiona koji izbegavaju auto-puteve. Izmenjenim zakonskim predlogom, pored ostalog, omogućava se pravni okvir za testiranja autonomnih vozila na putevima, saopštila je Vlada Srbije. Predložene izmene i dopune, prema navodima Vlade, rešavaju i pitanje deficita profesionalnih vozača, s obzirom na to da se veliki broj mlađih vozača opredelio za rad u inostranstvu. Kada Zakon bude usvojen u Skupštini, on će otkloniti prepreke za prepravke upotrebljavanih motornih vozila, kada se prilikom njihovog uvoza utvrdi da nisu u potpunosti usaglašena...

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta donose izmjene Zakona o saobraćaju?

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2023, 07:54

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Izmjene i dopune Zakona pokrivaju oblasti od autonomnih vozila do kamiona koji izbjegavaju auto-puteve.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.