Specijalni Mustang povodom 50 godina postojanja modela

Izvor: B92, 16.Apr.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni Mustang povodom 50 godina postojanja modela

Ford će kupcima ponuditi posebnu, ograničenu seriju Mustanga GT podovom obeležavanja pola veka od predstavljanja prve generaciji ovog legendarnog modela.

Specijalna verzija ima oznaku "50 Year Limited Edition" i bazirana je na najnovijem Ford Mustangu GT koji je predstavljen krajem 2013. godine.

Simbolično, biće izrađeno 1.964 primerka, s obzirom da se prvi Mustang pojavio na tržištu 1964. godine, a kupci će moći da izaberu između dve ponuđene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boje, "Wimbledon White" bele i "Kona Blue" plave.

Jubilarana verzija Mustanga pogonjena je 5.0 litarskim atmosferskim V8 motorom sa 426 ks (313 kW) i 528 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U ponudi će biti šestobrzinski manuelni i automatski menjač sa identičnim brojem stepena prenosa.

Automobil je opremljen 19 inčnim alu felnama, Pirelli P Zero gumama i Brembo kočnicama, dok je unutrašnjost je presvučena crno-belo kožom.

Ford Mustang GT "50 Year Limited Edition" imaće premijeru na auto-salonu u Njujorku, a u prodaji će se naći tokom jeseni, kada će biti poznata i njegova cena.

Pročitajte više o najnovijoj generaciji modela Ford Mustang.

Saznajte kako će Ford obeležiti pola veka od prvog Mustanga.
Pogledaj vesti o: Ford,   Wimbledon

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni Mustang povodom 50 godina postojanja modela

Izvor: B92, 16.Apr.2014

Ford će kupcima ponuditi posebnu, ograničenu seriju Mustanga GT podovom obeležavanja pola veka od predstavljanja prve generaciji ovog legendarnog modela...Specijalna verzija ima oznaku "50 Year Limited Edition" i bazirana je na najnovijem Ford Mustangu GT koji je predstavljen krajem 2013. godine...Simbolično,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.