Smart i u Evropi odustaje od benzinskih motora

Izvor: AutoBlog, 20.Nov.2018, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smart i u Evropi odustaje od benzinskih motora

Smart polako, ali sigurno, pravi tranziciju od motora sa unutrašnjim sagorevanjem do električnih. Ovaj proizvođač gradskih automobila u vlasništvu Daimlera prodaje električne automobile od 2009, a sada je sve više modela dostupno sa ovim pogonom. Zato nije iznenađujuće što će Smart postati jedan od prvih proizvođača koji će se u potpunosti odreći motora sa unutrašnjim sagorevanjem. To je već izveo za američko, a sad je na redu i evropsko tržište.Naime, od 2020. godine, ovaj brend praviće samo električne automobile, a poslednje porudžbine benzinaca moći će da se naprave do 31. marta 2019. S tim u vezi lansirana je web i radio kampanja, pod nazivom „Obezbedite poslednji benzinski motor sada.” Izvor: Totalcar.rs Foto:...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Smart i u Evropi odustaje od benzinskih motora

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2018

Smart polako, ali sigurno, pravi tranziciju od motora sa unutrašnjim sagorjevanjem do električnih. Ovaj proizvođač gradskih automobila u vlasništvu Daimlera prodaje električne automobile od 2009, a sada je sve više modela dostupno sa ovim pogonom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.