SUNČEVA SVETLOST VAS OMETA U VOŽNJI? Ovako se možete rešiti problema koji muči SVE vozače

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 11:54

SUNČEVA SVETLOST VAS OMETA U VOŽNJI? Ovako se možete rešiti problema koji muči SVE vozače

Bezbednije i lagodnije ćete upravljati svojim vozilom.

U jesenjim, zimskim i prolećnim mesecima, baš zato što je sunce nisko na horizontu, nije loše u automobilu uvek imati sunčane naočare – jer u tom periodu direktna sunčeva svetlost može da zaslepi vozača, a svi znamo šta bi to moglo da znači.

Što se sunca tiče, odnosno njegove direktne svetlosti koja smanjuje vidno polje vozača, evo i nekoliko saveta:

Povisite poziciju sedenja i spustite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << suncobran i pritom pazite da ne limitirate preterno vidno polje. Sa sobom uvek imajte sunčane naočare

Povećajte sigurnosni razmak između svog vozila i vozila ispred vas. Naročito pazite u krivinama. Usporite i pazite na ostale učesnike u saobraćaju, poput biciklista i pešaka.

Prljavo vetrobransko staklo u kombinaciji sa sunčevom svetlošću značajno smanjuje vidljivost. Održavajte stakla u automobilima čistim, a posebno vetrobransko staklo. Takođe, proverite i stanje brisača na vozilu. Oni moraju biti u dobrom stanju i funkcionisati bez greške.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.