Svinjska kuga digla cenu prasića, u Sremu skuplji od jagnjadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2024, 17:44

Svinjska kuga digla cenu prasića, u Sremu skuplji od jagnjadi

Afrička kuga svinja pojavila se u okolini Kraljeva i Čačka, zbog čega je Ministarstvo poljoprivrede proglasilo sela Tavnik kod Kraljeva, i Bresnicu kod Čačka, zaraženim područjem, saopštio je koordinator na suzbijanju te bolesti, Aleksandar Maksimović. Kao ugroženo područje proglašeno je šest sela kod Kraljeva i tri kod Čačka.
Kraljevačko lovište “Ibar”, je područje visokog rizika od zaraze. U gazdinstvima gde se potvrdi zaraza, sve svinje biće eutanazirane. Uvedene su i druge zabrane i ograničenja, koja će trajati 40 dana.
Svinjska kuga, kojom su bila pogođena sela u Sremu, razlog je poskupljenja prasića, čija je cena ide i do 800 dinara za kilogram žive vage. Govedarica Veljko uzgajivač...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.