STIŽE PANDLINA! Fiatov električni automobil praviće se u Srbiji! Cena će vas IZNENADITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2023, 23:38

STIŽE PANDLINA! Fiatov električni automobil praviće se u Srbiji! Cena će vas IZNENADITI

Stelantis počinje proizvodnju hibridnih i električnih automobila u Srbiji

U Kragujevcu će se praviti nova generacija električnih vozila, saopštila je grupacija Stelantis. Radnici Fijatove fabrike su već završili obuku, a prva vozila izaći će sledeće godine. Najjednostavnija nova "panda hibrid" trebalo bi da košta oko 15.000 evra, a električna oko 20.000 evra.

Nova generacija popularnog malog gradskog automobila "pande" dobija električni pogon i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prelazi u klasu iznad. Budući Fijatov krosover B klase biće lansiran 2024. godine. Ovaj model dužine oko četiri metra, igra ključnu ulogu u strategiji proizvođača iz Torina da zadrži istaknuto mesto na svetskom tržištu malih gradskih automobila.

- Želimo da se pozicioniramo, da svakom omogućimo malo jeftino i efikasno električno vozilo. Novo vozilo će se zvati ‘pandlina’, a prodavaće se na svim kontinentima i sa bezbroj personilizacija za određena tržišta - najavljuje Karlos Tavares, direktor Grupacije Stelantis.

Nova "panda" će se proizvoditi u Srbiji, Brazilu i Maroku. Stelantisova fabrika u Kragujevcu, gde se do prošle godine proizvodio "fijat 500L", praviće novi model od 2024. godine.

- Ovo će biti prva fabrika serijskih električnih vozila na Balkanu, a veći deo automobila su već osvojili radnici iz Kragujevca koji su bili na obuci. Tako da 2024. izlaze prve "pande" iz fabrike u Šumadiji - ističe Tavares.

Očekuje se da nova "panda" postane popularna u regionu, zahvaljujući povoljnim cenama. Najjednostavnija hibridna verzija trebalo bi da košta oko 15.000 evra, električna sa dometom od 200 km oko 20.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.