SAD izdale prvu dozvolu za testiranje letećeg automobila VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 10:59

SAD izdale prvu dozvolu za testiranje letećeg automobila VIDEO

Kompanija Alef Aeronautics dobila je dozvolu za testiranje svojih letećih automobila koji bi za dve godine trebalo da se nađu u prodaji.

Kalifornijska kompanija Alef Aeronautics, čiji projekat je podržala kompanija SpaceX, već je primila 440 narudžbina za svoj leteći električni automobil. Ovo vozilo može da prevozi dva putnika, da se kreće drumom, a po potrebi i da vertikalno uzleti.

Sa jednim punjenjem može da pređe drumom skoro 322 kilometra, a da preleti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 177. Takođe, može da se parkira na standardna parking mesta, što znači da za njega nije potrebna posebna infrastruktura.

Na tržištu bi trebalo da se nađe 2025. godine sa početnom cenom od 300.000 dolara, piše kamatica.com.

Međutim, potrebno je prvo da se ova vozila na testovima pokažu kao bezbedna i to ne samo za vozače već i za one koji se nalaze ispod njih.

Naravno, bezbednost se obezbeđuje na više načina, između ostalog i regulativom koja kaže da leteći automobili neće moći svuda da saobraćaju, već će postojati posebne rute kojima će biti moguće njima leteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.