Rimac najavio naslednika Chirona, misli da SUS motori imaju budućnost

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 09:34

Rimac najavio naslednika Chirona, misli da SUS motori imaju budućnost

Mate Rimac otkrio je jedan detalj o Chironovom nasledniku u nedavnom obraćanju javnosti povodom analize poslovanja kompanije u 2021.

Rimac je još letos, u razgovoru koji je inicirao kolekcionar Bugatti automobila, Mani Košbin, otkrio planove o nasledniku Chirona, izjavivši da je razvoj novog modela u punom jeku.

Saznali smo i da se na naslednika neće dugo čekati jer bi premijera trebalo da bude tokom 2024. godine.

Novopostavljeni šef kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bugattij Rimac" podelio je još neke nove informacije u video snimku objavljenom ovog meseca. Pored toga što nas je uputio u korporativnu strukturu nove fabrike, 33-godišnji Rimac se predstavlja kao zaljubljenik u automobile pun divljenja prema Bugattiju.

Sasvim neočekivano, vlasnik kompanije čiji se uspeh zasniva na električnom pogonu iznenadio je izjavom da misli da motori sa unutrašnjim sagorevanjem imaju budućnost.

Kaže da ćemo biti očarani novim hipersportskim automobilom, koji donosi karakteristike koje nije imao nijedan drugi serijski model pre njega.

Rimčevo "navijanje" za benzinski motor takođe može značiti da još ima mesta za W16 motor. Ako Lamborghini može da zadrži V12 za naslednika Aventadora, onda i Bugatti može zadržati motor koji mu je obezbedio slavu u ovom milenijumu, zaključuju pojedini mediji.

I kao što će Lamborghinijev V12 biti elektrifikovan, moglo bi se lako dogoditi da i W16 bude deo nekog budućeg hibridnog pogonskog sistema. To bi zaista bilo zanimljivo, jer sam benzinac proizvodi 1.600 KS.

U svakom slučaju, Rimac je ranije najavljivao da bi "mogao da uradi nešto ludo" ili "nešto toliko ludo da niko o tome ne razmišlja".

Da li je u pitanju Bugatti sa hibridnim pogonom ili nešto drugo, saznaćemo uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.