Radosav: Vanja Udovičić voli egzotiku. Peruničić: Vi ste radili protiv zakona

Izvor: Kurir, 23.Jan.2015, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosav: Vanja Udovičić voli egzotiku. Peruničić: Vi ste radili protiv zakona

Plivački savez Srbije i MOS prebacuju krivicu jedni na druge zbog odluke o ukidanju finansiranja PSS iz budžeta

Sukob Plivačkog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta se nastavlja posle odluke MOS da ukine finansiranje PSS iz budžeta zbog kršenja Zakona o sportu.

- Zahtevamo da Ministarstvo omladine i sporta ne donosi odluku o ukidanju finansiranja plivanja kako bi deca nastavila s takmičenjima. Žalićemo se na tu odluku i eventualno ćemo pokrenuti upravni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << spor. Treba proveriti da li su sredstva dodeljivana nekim savezima koji su bili u blokadi, a pošto je zakon jednak za sve, onda se mora primenjivati i u tim slučajevima. A finansiraju neke egzotične sportove - kazao je Dragan Radosav, predsednik PSS.

Saopštenje Sportskog saveza

ZAKON JE JASAN

SSS apsolutno podržava odluku koju je potpisao ministar Udovičić o raspodeli sredstava savezima za 2015, a što se tiče isključenja pojedinih saveza, to je pitanje Zakona o sportu koji jasno kaže da onaj savez koji prekrši zakon ne može biti finansiran iz budžeta dve godine. Odgovornost za to ne snose ni Ministarstvo sporta ni SSS, već rukovodstvo konkretnog saveza - kažu u SSS.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.