Povratak u budućnost: Ćerka DeLoreana ima velike planove za nasleđe svog oca FOTO

Izvor: B92, 25.Okt.2023, 19:28

Povratak u budućnost: Ćerka DeLoreana ima velike planove za nasleđe svog oca FOTO

Mada već postoji jedan projekat novog pokretanja marke DeLorean u vidu modernog električnog sportskog automobila, pojavio se još jedan, još ambiciozniji.

DeLorean već duže vreme nije komercijalno uspešan (pitanje je da li je ikada i bio), ali je u istoriji automobilizma zapisan kao brend koji ima posebno mesto. Delom je to zbog nostalgije, a delom zbog izrade automobila od nerđajućeg čelika, ovekovečenih u filmskom serijalu "Povratak u budućnost"..

Nedavno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljen je model Alpha5 koji bi "trebalo da nastavi tamo gde je Džon DeLorean stao", ali tu nije kraj idejama o oživljavanju brenda.

Kompanija DeLorean Next Generation Motors (DNG), iza koje stoji Ketrin DeLorean, ćerka Džona, rekla je da njena misija da oda počast svom ocu na malo drugačiji način, pa je u tu svrhu najavila dva nova modela.

Prvi će biti nešto pristupačniji sportski automobil koji će imati SUS motor. Biće izrađen na bazi postojećeg Chevrolet Corvette modela osme generacije, i fin omaž Džonu DeLoreanu, koji je radio u Chevroletu pre nego što je okrenuo sopstveni brend, pa je čak i "kumovao" razvoju Corvette.

Pored ovog, najavljen je ekskluzivni Model JZD koji je još u razvoju, pa za sada imamo samo nekoliko nezvaničnih rendera. Za sad kruže priče da bi trebalo da bude proizveden samo u 42 primerka, i da će biti namenjen kolekcionarima. Ketrin DeLorean za JZD kaže da je u pitanju "projekat kojim će biti ostvareni snovi njenog oca".

Da legat njenog oca i dalje živi, dokazuje i činjenica da je nedavno stari DeLorean DMC-12 pronađen u jednom skladištu, i da vlasnik planira da ga vrati u život, o čemu više možete pročitati u posebnoj vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.