POTRESI U TESLI: Posle SAOBRAĆAJKE u Kini kompanija je napravila DRASTIČNU promenu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRESI U TESLI: Posle SAOBRAĆAJKE u Kini kompanija je napravila DRASTIČNU promenu! (FOTO)

Nešto je krenulo naopako!

Kompanija Tesla je sa svojih kineskih stranica uklonila reči "autopilot" i frazu za "autopilot", nakon novog sudara u kojem je vozač imao uključen Teslinu funkciju autonomne vožnje.

Vozač se sudario, jer njegov Tesla Model S nije uspeo izbeći automobil koji je delimično bio parkiran na putu. Oba automobila su oštećena, ali u prvom sudaru sa Teslinim autopilotom u Kini niko nije povređen.

OTKUD TI TA TABLICA? Momak je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << GENIJE! Kada njegov automobil PROĐE, svi se VALJAJU OD SMEHA! (FOTO)

Iz Tesle su za Rojters odgovorili kako stalno rade na poboljšanjima, što uključuje i prevode. Dodali su kako su već nedeljama u procesu rešavanja razlika među jezicima te da vreme ovih promena nije imalo veze sa sudarom. Sa stranica su tako uklonili pominjanje autopilota i fraze koja se prevodi kao autonomna vožnja, ali znači i autopilot. Umesto toga, stavili su frazu koja se prevodi kao "autonomno potpomognuta vožnja".

Uz to, radnici u Teslinim salonima su morali proći i dodatnu obuku kako bi svima bilo jasno da uvek moraju imati obe ruke na volanu kad demonstriraju funkciju autopilota, a Rojters navodi kako je upravo to bio slučaj kod sudara u Kini. Vozač je imao uključen autopilot, ali nije imao i ruke na volanu, zbog čega bi možda i izbegao sudar.

Pročitajte i:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.