Preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, otkrivena i teža stanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 08:20

Preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, otkrivena i teža stanja

U više od 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije danas je nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, a tokom preventivnih pregleda otkrivena su i teža stanja koja zahtevaju hitan tretman.
Rukovodilac Poliklinike Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Snežana Polovina izjavila je za Tanjug da je interesovanje građana za preventivne preglede i ovog puta veliko.
Dodala je da to predstavlja dvostruki uspeh jer su građani, s jedne strane, razvili svest da je preventivna medicina od velike važnosti dok su, s druge strane, razvili poverenje u zdravstveni sistem, budući da lekari...
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uspešna akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja Senta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024

U Domu zdravlja Senta danas je uspešno realizovana akcija besplatnih preventivnih pregleda bez zakazivanja, zdravstvene knjižice i čekanja. Ovaj program sprovodi Ministarstvo zdravlja...Građani su imali su priliku da obave nekoliko preventivnih pregleda u Domu zdravlja: merenje krvnog pritiska, EKG,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.