Obradović: NUNS podnosi prijavu protiv ministra Stefanovića

Izvor: Kurir, 11.Jan.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: NUNS podnosi prijavu protiv ministra Stefanovića

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je da će NUNS danas podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku.

Stefanović je u petak, gostujući na Radio televiziji Srbije izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju jedne novinarke koja je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je naveo, radila još u vreme Slobodana Miloševića.

"Predsednik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i to kaže kao jednu skandaloznu stvar", naveo je Stefanović.

On je dodao da ne postoje indicije, niti dokazi da se tako nešto dogodilo, ali da će institucije, pre svega tužilaštvo raditi svoj posao i u ovom slučaju.

"Zabrinuti smo zbog ovoga i tražićemo da nadležni organi ispitaju optužbe da se novinari prate bez zakonskog osnova", rekao je Obradović na konferenciji za novinare. On nije želeo da otkrije identitet novinarke koja je navodno praćena i radnika MUP-a koji je podneo prijavu jer, kako je rekao, želi da skrene pažnju javnosti sa pojedinaca na pojavu. Konferenciju za novinare obeležila je oštra rasprava urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića i ostalih novinara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS podnosi prijavu protiv ministra policije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2016

NUNS će podneti prijavu protiv ministra policije Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo da li je njihov predsednik Vukašin Obradović prisluškivan i praćen, saopšteno je na pres konferenciji nakon sastanka Izvršnog odbora Udruženja. Povod je Stefanovićeva izjava u Dnevniku RTS-a 8. januara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.