Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 14:53

OVO SU JOKIĆEVE ZVERI: U garaži ima mašinu od 800 konja! (FOTO+VIDEO)

Zavirite u vozni park našeg reprezentativca

Poznato je da Jokić veliku pažnju posvećuje konjima, ali i oni "konji" u garaži nisu za zanemarivanje. Naprotiv. Svakako udarni deo voznog parka je Mercedes Branus, besna mašina od 4.000 kubika i 800 konjskih snaga.

Mediji navode da Jokić u svom voznom parku ima sledeće automobile.

Ova zver na četiri točka predstavlja dorađeni Mercedes-AMG G 63, a za to se pobrinula čuvena tjunerska kuća koja je specijalizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za vozila sa znakom trokrake zvezde.

Izuzetni AMG je doveden do nivoa superekluzivnosti, uz još impresivnije performanse. Ima 4.000 kubika i 800 konjskih snaga i enterijer u žutoj koži, a ubrzanje iz mesta do "stotke" iznosi svega oko 4,3 sekunde.

2023 Mercedes-AMG BRABUS 900 G 63 🍊 Price: $429,950

-

For More Info: https://t.co/b27lFLoP6Y pic.twitter.com/xOesk9BGKE

— dupontregistry (@duPontREGISTRY) May 7, 2023

Kad se uđe u detalje, jasno je da se radi o jednom od najmoćnijih Mercedesovih vozila ikad. Za početak, ispod poklopca je motor iz S600L, V12 koji standardno daje 530 KS. A onda su krenule prerade, uključujući povećanje radnog volumena, a epilog je 900 KS i 1500 Nm. A kako se getriba s 9 stepeni prenosa ne bi rasula, u Brabusu su ograničenje postavili niže, na 1200 Nm.

I sve to je dovoljno da G klasa nosi epitet najjačeg V12 terenca na svetu, ali i ubrza do 100 km/h za 3.8 sekundi. Maksimalna brzina je limitirana na 280 km/h. Koliko sve ima smisla, dovoljno govori podatak kako dvostruko slabiji AMG G63 na stotku stiže 0.7 sekundi kasnije, a vozi "tek" do 240 km/h, prenosi "Index.hr"

Na gume prečnika do 24 inča. Ujedno je i zahvaljujući Vajdstar guma šira čak 10 cm. Enterijer je nanovo sređen i presvučen kožom, a brzinomer graviran do 300 km/h. I da, brzinomjer je ugrađen i u krov, čisto da putnici znaju koliko brzo se voze. Dobra vest za ekologe je podatak o limitiranoj seriji od 10 primeraka.

Rolls-Royce Cullinan, trenutno najbolji SUV na svetu, iza sebe poseduje fascinantnu i izuzetnu priču. Od zlatnih afričkih i bliskoistočnih pustinja, smrznutog arktičkog kruga, škotskih visokih planina, do strmih kanjona Severne Amerike, dizajneri, inženjeri, zanatlije i umetnici kompanije Rolls-Royce, oblikovali su, testirali i usavršavali ovu jedinstvenu mašinu, kako bi eliminisali bilo kakve mane i učinili je savršenom. Kreiran od strane Rolls Royce dizajn tima, među kojima je i Pavle Trpinac poreklom iz Beograda, kao odgovor jednog od najprestižnijih brendova sveta na sve veću potražnju za SUV modelima, Cullinan je prvi svoje vrste u Rolls-Royce floti. Sa strukturom koja sadrži takozvanu „arhitekturu luksuza“, koja ujedno karakteriše i fantastični Phantom, Cullinan je versatilan, besprekorno dizajniran, fantastično osmišljen i doveden do samog savršenstva.

Cullinan definitivno spada u ultra luksuzni deo spektra današnje automobilske industrije, koji u svom utilitarističkom izdanju deluje sasvim prirodno. Rolls Royce automobili su dizajnirani tako da vlasnici uživaju na zadnjem sedištu, dok ih lični vozač prevozi od tačke A do tačke B, ali Cullinan je sušta suprotnost toga – njega jednostavno želite da vozite i osetite svu moć koju mu pruža motor sa 563 konjske snage 850 Nm obrtnog momenta. Teško je bilo opredeliti se za poziciju u toku vožnje, ali pronašli smo kompromis i na smenu uživali kako za volanom, tako i u zadnjem delu. U svojoj srži, Cullinan vezuje sve atribute koji čine crossover modele najpopularnijim na svetu, sa maksimalnom brzinom od 250 kilometara na čas, uz ubrzanje od nula do 100 za samo 5.2 sekunde. Sam dizajn automobila prati klasičnu Rolls liniju, koja neodoljivo podseća na Phantoma. Dugačka hauba simboliše snagu i izdržljivost, ali jasno poručuje da se ispod nje krije nešto što će vas naterati da ovo vozilo zavolite još više.

Kao prvi 4x4 model kompanije Rolls Royce, Cullinan je vrlo jednostavan za upravljanje i sa svojom dužinom od 518 centimetara, činilo nam se da ovaj automobil osvaja svaki teren. Nesavršenosti na drumu, ispupčenja i sve prepreke koje su deo off-road varijante savladavali smo bez mnogo muke, u miru i komforu. U ovim uslovima smo imali priliku da zaista uvidimo pravu moć Cullinan-a, jer je kao stvoren za istraživanje sveta oko nas. Sa točkovima od dvadeset dva inča i brojnim sistemima vozačkih asistencija, poput kontrole krstarenja, asistencije prilikom parkiranja, noćnog vida sa prepoznavanjem pešaka i drugim interesantnim konfiguracijama, Cullinan je u svojoj baznoj varijanti pokupio sve poene kada je reč o luksuzu koji nudi.

Nasuprot ostalim kompanijama, čiji je fokus u stimulaciji adrenalina, kako u enterijeru, tako i u zvuku motora, Rolls-Royce svojim dizajnom enterijera teži da umiri vozače, kako bi u potpunosti uživali u pejzažima i tišini motora. Vožnja u Cullinanu je zaista neuporediva, ali zamislite da je poput leta na čarobnom ćilimu... Enterijer koji je dizajniran i oplemenjen prestižnim materijalima, poput kvalitetne kože i tikovine. Jedan od modela imao je eksterijer perfektno izvedene plave boje nazvane Midnight Sapphire, dok je unutrašnjost kabine oplemenjen Arctic White elementima, koji su akcentovani teget plavom bojom. Za drugi model, slike govore više od reči

Prostranost je dovedena na najviši nivo i putnici vrlo komotno i opušteno mogu uživati u Cullinanu. Vozač i suvozač smešteni su u izuzetno udobna i prostrana sedišta u kojima sa lakoćom mogu “izdržati” višesatna putovanja uz masažere koja ih opuštaju u toku vožnje, što je “mrtva trka” u poređenju sa uživanjem u zadnjoj klupi koja je sinonim za pravi hedonizam.

Zadnja sedišta pružaju dodatni dodir luksuza i ugođaj po kojem je Rolls-Royce brend i poznat - sa mini frižiderom u kojem vas čeka ohlađen šampanjac i dve elegantne čaše od kristala, dok gledate omiljeni film na pop-out ekranima, imate osećaj kao da letite u svom privatnom avionu ili plovite u jahti, iščekujući dolazak do vaše najdraže destinacije.

“He called us Kobe and Shaq. We kind of grew together.” pic.twitter.com/tKIVOTxW5M

— Harrison Wind (@HarrisonWind) November 7, 2021

Dijamant ne bi bio dijamant da nije savršeno prilagodiv svim željama i prohtevima. Cullinan može postati produžetak vaše ličnosti uz pomoć usluga personalizacije po kojima je Rolls Royce čuven, čime dobijate luksuzni „bespoke“ SUV, u pravom smislu te reči.

Rolls Royce Cullinan. pic.twitter.com/s1tx7pqGNA

— layec (@LayecChristophe) May 23, 2023

Baš kao i svaki Rolls-Royce, Cullinan je mnogo više od običnog automobila - on je izjava koja ljudima jasno otkriva vaš način razmišljanja, stav prema životu i stil kojim se vodite. Cullinan je namenjen osobama sa stilom, koji ne pristaju na kompromise kada se radi o sopstvenom uživanju, onima koji drže sve konce u svojim rukama i koji su dovoljno hrabri da svakog dana probaju barem jednu novu stvar.

Elegantan, komforan, opremljen svim detaljima koji vam mogu pasti na pamet, Cullinan obara sa nogu.

Porsche Panamera Sport Turismo Mansory

Možda i najmoćniji karavan današnjice, Porsche Panamera Sport Turismo dorađena u tjuning kompaniji Mansory jedan je od bisera Jokićeve kolekcije automobila. Ubedljiv dizajn sa brojnim izmenama na karoseriji u crveno-crnoj boji doprinosi tome da se svako za njim okrene na ulici. O zvuku koji dolazi iz auspuha da ne govorimo.

Važno je istaći da je dizajnerski tim Porschea temeljno preradio ceo zadnji deo, počevši od B stuba, te da pet metara duga karoserija nakon svih izmena izgleda veoma skladno. Sama pozadina ne deluje klasično karavanski, već više kao rastegnuti hečbek, a široki bokovi i kratki prepust iza zadnjih točkova nedvosmisleno asociraju na povezanost sa modelom 911. Utisku stabilnosti doprinose i masivni točkovi, koji u zavisnosti od motora mogu da budu od čak 21 inča.

Estetski i funkcionalan dodatak na vrhu zadnjeg dela krova predstavlja adaptivni spojler, koga centralni računar pozicionira u jedan od tri režima rada. Prilikom normalne vožnje spojler generiše silu od 50 kg na zadnjoj osovini, a pri brzinama do 170 km/h se postavlja u ugao od minus 7 stepeni, smanjujući na taj način silu otpora vazduha i količinu potrošenog goriva. Pri brzinama iznad 170 km/h spojler se automatski postavlja u poziciju od plus jednog stepena, poboljšavajući na taj način stabilnost vozila. U panoramskom režimu rada spojler se postavlja pod uglom od plus 26 stepeni, doprinoseći na taj način smanjenju buke iznad glava putnika.

 Cene za ovu mašinu kreću se od 100.000 do 250.000 evra u zavisnosti od motora i opreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.