OTKRIVENA NOVA VRSTA ANTIBIOTIKA UZ POMOĆ VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Uništava one bakterije koje su postale otporne

Izvor: Kurir, 21.Dec.2023, 16:03

OTKRIVENA NOVA VRSTA ANTIBIOTIKA UZ POMOĆ VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Uništava one bakterije koje su postale otporne

Uz pomoć veštačke inteligencije naučnici Brod instituta (Broad Institute) u Masačusetsu ispitali su i testirali milione hemijskih jedinjenja i pronašli novi tip antibiotika, koji je u stanju da onesposobi dve vrste bakterija koje su postale imune na postojeće antibiotike, objavljuje danas naučni časopis Nju sajens.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Uz pomoć veštačke inteligencije pronađen novi tip antibiotika

Izvor: B92, 21.Dec.2023

Kako je danas zvanično objavio naučni časopis Nju sajens, uz pomoć veštačke inteligencije pronađen je novi tip antibiotika...Naime, naučnici Brod instituta (Broad Institute) u Masačusetsu ispitali su i testirali milione hemijskih jedinjenja i pronašli novi tip antibiotika, koji je u stanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.