Novo rusko oklopno vozilo Lasok 4-P izgleda kao da je uzeto od Topalovića

Izvor: AutoBlog, 14.Feb.2021, 02:17

Novo rusko oklopno vozilo Lasok 4-P izgleda kao da je uzeto od Topalovića

Čudno oblikovano novo oklopno vozilo ruske vojske, najblaže rečeno, jedinstvenog je oblika. Vozilo „lasok 4-P“, koje je podseća na nešto što bi pogrebno preduzeće Topalović koristilo, zamišljeno je da bude bacano iz vazduha jedinicama na frontu. Kako piše RTS, naručene specifikacije dovele su do jedinstvenog izgleda vozila, koje je planirano da bude transportovano vazduhom unutar skladišnog prostora Mi-8 (AMTSh) borbeno-transportnog helikoptera. Osim po čudnom izgledu, vozilo se razlikuje od uobičajenih lakih guseničara i drugih terenskih vozila, koja se isporučuju putem vazduha. Šasija oblika latiničnog slova "V" svakako je bila vođena namerom zaštite posade od unapređenih eksplozivnih naprava i mina. To je takođe...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Novo rusko oklopno vozilo izgleda kao da je uzeto od Topalovića

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2021

Čudno oblikovano novo oklopno vozilo ruske vojske, najblaže rečeno, jedinstvenog je oblika. Vozilo "lasok 4-P", koje je podsjeća na nešto što bi pogrebno preduzeće Topalović koristilo, zamišljeno je da bude bacano iz vazduha jedinicama na frontu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.