Novinari otkrili dečije bolesti na prvom testu Giulie

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari otkrili "dečije bolesti" na prvom testu Giulie

Dugo očekivana Alfina limuzina najzad je došla i u ruke automobilskih novinara, a prvi testovi su pokazali da će inženjeri italijanskog proizvođača imati još posla kako bi otklonili neke uočene nedostatke.

Iako je Alfa Romeo odlagao lansiranje nove Giulie kako bi bio siguran da je ovaj automobil potpuno spreman za tržište, ispostavilo se da još uvek sve ne funkcioniše kako bi trebalo. Naime, nakon testiranja novog modela, novinar britanskog sajta Driving, Džejms Mils, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je da su njegove kolege i on na test vozilima uočili nekoliko tehničkih problema.

"Jedan Giulia izbačena je iz stroja pošto joj je otkazao multimedijalni sistem", podelio je Mils svoje utiske sa testiranja. Kako navodi, na drugom vozilo se uključila signalna lampica "check engine", koja upozorava na mogući probelm sa motorom, dok je treći probni automobil imao neispravne parking senzore, pa je sve vreme tokom testiranja ispuštao iritirajići zvučni "bip-bip" signal.

Tu nije bio kraj problemima, s obzirom da je na još jednom testnom automobilu primećen neostatak kada je klima uređaj sam od sebe prestao da izbacije vazduh kroz pojedine ventilacione otvore. Na istom vozilu dolazilo je i do "zamrzavanja" prikaza na ekranu multimedijalnog sistema, koji je mogao da sa ponovo aktivira samo ako bi se automobil zaustavio a zatim isključio, pa ponovo pokrenuo njegov motor.

Šef Alfa Romea, Harald Vester, okrivio je za ove probleme kompjuter u automobilu koji, prema njegovim rečima, ima veoma komplikovan softver.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.