Automobili

Četvrtak, 19.05.2016.

10:18

Novinari otkrili "dečije bolesti" na prvom testu Giulie

Dugo očekivana Alfina limuzina najzad je došla i u ruke automobilskih novinara, a prvi testovi su pokazali da će inženjeri italijanskog proizvođača imati još posla kako bi otklonili neke uočene nedostatke.

Izvor: B92

Novinari otkrili

Iako je Alfa Romeo odlagao lansiranje nove Giulie kako bi bio siguran da je ovaj automobil potpuno spreman za tržište, ispostavilo se da još uvek sve ne funkcioniše kako bi trebalo. Naime, nakon testiranja novog modela, novinar britanskog sajta Driving, Džejms Mils, izjavio je da su njegove kolege i on na test vozilima uočili nekoliko tehničkih problema.

"Jedan Giulia izbačena je iz stroja pošto joj je otkazao multimedijalni sistem", podelio je Mils svoje utiske sa testiranja. Kako navodi, na drugom vozilo se uključila signalna lampica "check engine", koja upozorava na mogući probelm sa motorom, dok je treći probni automobil imao neispravne parking senzore, pa je sve vreme tokom testiranja ispuštao iritirajići zvučni "bip-bip" signal.
Tu nije bio kraj problemima, s obzirom da je na još jednom testnom automobilu primećen neostatak kada je klima uređaj sam od sebe prestao da izbacije vazduh kroz pojedine ventilacione otvore. Na istom vozilu dolazilo je i do "zamrzavanja" prikaza na ekranu multimedijalnog sistema, koji je mogao da sa ponovo aktivira samo ako bi se automobil zaustavio a zatim isključio, pa ponovo pokrenuo njegov motor.

Šef Alfa Romea, Harald Vester, okrivio je za ove probleme kompjuter u automobilu koji, prema njegovim rečima, ima veoma komplikovan softver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: