Nemačka: Bezbedno je 130 na Autobanu, 80 km/h na državnim putevima

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 11:17

Nemačka: Bezbedno je 130 na Autobanu, 80 km/h na državnim putevima

Nemački saobraćajci izjasnili su se za ograničenje brzine od 130 kilometara na sat na auto-putevima i standardnu brzinu od 80 kilometara na sat na državnim (Landštrase) putevima.

Oko 200 učesnika godišnje skupštine saobraćajne policije (DVW) u subotu u Rostok-Varnemindeu izjasnilo se za takve rezolucije, prenosi nemačka novinska agencija (dpa).

U daljoj rezoluciji iz DVW-a pozivaju i zakonodavca da opštinama da mogućnost da samostalno i po potrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalno odrede gde će biti postavljeno ograničenje brzine od 30 km/h.

"Ako smanjimo brzinu na putevima, možemo efikasno sprečiti mnoge teške nezgode. Svojim rezolucijama o ograničenju brzine na autoputevima, državnim putevima i u gradovima, danas smo poslali jasan signal za veću bezbednost saobraćaja", rekao je predsednik DVW-a i bivši savezni ministar saobraćaja Kurt Bodevig.

Na seoskim putevima, brzine veće od 80 kilometara na čas (km/h) treba da budu dozvoljene samo na "prikladno uređenim rutama".

Kamionima bi ubuduće trebalo dozvoliti da voze brzinom od 80 km/h kako bi se nadoknadila razlika u brzini i smanjio pritisak preticanja, prenosi dpa.

Za kamione preko 7,5 tona maksimalna brzina na seoskim putevima je trenutno 60 km/h.

Nemačka je poznata po svojim auto-putevima, na čijim određenim delovima nema ograničenje brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.