Najbrži pauk na putevima: McLaren Artura Spider FOTO

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 21:19

Najbrži pauk na putevima: McLaren Artura Spider FOTO

McLaren je zvanično predstavio Artura Spider - bolji i jači od prethodnih modela.

U srcu "pauka" nalazi se 3,0-litarski V6 hibridni pogon koji je za 19 KS jači - ovo znači da je u pitanju 700 KS uz maksimalni obrtni momenat od 720 Nm, i da "do stotke" stiže za tri sekunde. Maksimalna brzina koju može da dostigne je 330 km/h.

Kako su rekli iz kompanije McLaren, automobil je nešto teži nego kupa varijanta, a dobar deo razloga za to čini mehanizam fleksibilnog krova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se spušta 11 sekundi brzinom do 50 km/h.

Unapređeni su i hlađenje motora i karbonsko-keramičke kočnice, kao i samo upravljanje.

Kad smo već kod toga, da kažemo da je motor uparen sa osmostepenim menjačem, kao i da je u automobilu baterija kapaciteta 7,4 kWh koji je dovoljan za domet od 34 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.