NOVA POSKUPLJENJA - TURISTI NEGODUJU: Austrija uvela nova pravila za vinjete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2023, 19:29

NOVA POSKUPLJENJA - TURISTI NEGODUJU: Austrija uvela nova pravila za vinjete!

Obratite pažnju kada idete u tom pravcu...

Nova opcija za vožnju kroz Austriju i najavljena poskupljenja koja se neće svideti turistima koji planiraju višednevni boravak podno Alpa.

Austrijska vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoputeve i brze puteve. Može se kupiti od danas, košta 8.60 evra i tokom decembra dolazi samo u digitalnom obliku. Od iduće godine jednodnevna vinjeta biće dostupna za kupovinu i kao nalepnica.

Najavljeno je i poskupljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njena cena će od 1. januara skočiti sa 9.90 na 11.50 evra. Cena dvomesečne vinjete od iduće godine pada sa 29 na 28.90 evra, dok cena godišnje ostaje ista.

Od 22. novembra vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lepiti na vetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabeležen u centralnom sistemu, a provera se radi automatski. ‘Online’ kupovina moguća je preko sajta shop.asfinag.at.

Ono što je sjajno u tom sistemu je činjenica da je vlasnik vinjete korisnik vozila.

Drugim rečima, ako tokom trajanja vinjete promenite automobil i registraciju – što nije redak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sistemu možete aktuelnu vinjetu preneti na novu registraciju.

Doduše, to će vas koštati 18 evra, piše Index.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.