Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 21:13

NE ISPLATI SE IMATI VELIKA PRIMANJA: Kazne se ovde NAPLAĆUJU na osnovu visine zarade

Finska našla rešenje.

"Zaista žalim zbog toga", rekao je Finac Anders Viklof za lokalni list Nya Aalanda komentarišući astronomsku kaznu koju je dobio zbog bahate i prebrze vožnje. Naime, ovaj bogati vozač na finskim Alandskim ostrvima kažnjen je sa neverovatnih 120.000 evra zbog prekoračenja brzine, pri čemu je cena prekoračenja određena prema tome koliki su mu prihodi.

Ovo mu je treća velika kazna u poslednjih 10 godina, i prva koja ima šest cifara. Finac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da je bio svestan da ide iz zone gde je ograničenje 70 u zonu gde je dozvoljena brzina 50 km/h i da je usporavao, ali da očigledno nije usporio dovoljno brzo. Izrazio je i nadu da će novac koji je uplatio biti iskorišćen za zdravstvenu zaštitu.

Kako se navodi, Viklof je vozio 82 kilometra na sat u zoni od 50 kilometara na sat kada ga je policija zaustavila i izdala mu kaznu. Uz kaznu, oduzeta mu je vozačka dozvola na 10 dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.