NAJLAKŠE REŠENJE: Otvorite vrata od automobila u kojem vam je OSTAO KLJUČ, za samo par minuta

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 21:41

NAJLAKŠE REŠENJE: Otvorite vrata od automobila u kojem vam je OSTAO KLJUČ, za samo par minuta

Veoma jednostavno.

Velikom broju ljudi se makar jednom dogodilo da su zaključali svoj automobil i zaboravili ključ unutra. Često stvar bude još gora jer nam zaključan ostane i novčanik, telefon ili torbica/tašna.

Da bi vam skratili muke i poštedeli vas panike koja nastaje u ovoj poprilično neprijatnoj situaciji, donosimo vam jednostavan i koristan savet kako brzo možete otključati svoj automobil bez ključa.

Mnogi ovaj problem reše tako što donesu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezervni ključ pa otvore automobil, ali šta raditi ako nema rezervnog ključa. Prva mogućnost jeste da zovete auto bravara koji će obijati automobil i to vam naplatiti. Međutim, pre nego što to uradite pokušajte da sami otvorite vrata.

Otvorite automobil uz pomoć omče. Pre svega trebaće vam dva metra kanapa. Ako ga slučajno nemate pri ruci, tanka pertla će poslužiti jednako dobro. Potrebno je da iskoristite krajeve kanapa i napravite omču, otprilike širine kažiprsta. Jednom kada ste to uradili pravilno treba da provučete kanap kroz gornji desni ugao vozačevog bočnog prozora. Obično postoji tačka u samom uglu, koja će vam omogućiti da provučete kanap i manevrišete unutar automobila.

Kada ste to uradili, koristite obe ruke da pomerate kanap u pokretu klackalice i da se spuštate niže niz prozor i bliže sigurnosnom dugmetu na vratima. Ovaj postupak zahteva dobru koncentraciju i preciznost.

Kada ste konačno spustili omču do sigurnosnog dugmeta, povucite krajeve konopca kako bi se omča zategla. Ključna stvar je da treba biti pažljiv i lagano pomerati kanap, bez ikakvih naglih pokreta. Jer dovoljan je samo trenutak nepažnje, nakon čega ćete morati da počnete sve ispočetka. A budimo realni, postoji velika verovatnoća da već negde kasnite i nemate vremena za gubljenje.

Kada osetite da je stisak dovoljno jak i osiguran oko osigurača, jednostavno povucite kanap na gore i otključajte vrata. Nakon toga ćete moći normalno da uđete u svoj automobil.

Ako vam to ne uspe, možete probati da otvorite prozor uz pomoć selotejpa. Sve što je potrebno uraditi jeste prelepiti selotejp preko stakla i vrata, a zatim ga povući na dole.

Međutim, ako se ne snađete i ne uspete da otvorite vrata, pozovite stručno lice koje će to uraditi za vas kako ne biste napravili još veću štetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.