NAJBEZBEDNIJI NA PUTU: Ovaj auto dobio 5 zvezdica na testiranju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBEZBEDNIJI NA PUTU: Ovaj auto dobio 5 zvezdica na testiranju

NCAP testovi su zabeležili zaista impresivne brojke

Nova Mazda CX-30, Mercedes GLB i Ford Explorer su jedini modeli koji su dobili 5 zvezdica u najnovijoj rundi NCAP bezbednosnog testiranja - dok je Mazda dobila do sada najveći skor za zaštitu odraslih putnika.

SUV model japanske kompanije postigao je skor od 99 odsto u kategoriji zaštite odraslih putnika, a maksimalne bodove dobio je i za testove bočnog udara i simulaciju bočnog udara u drvo.

- Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaista impresivan model. U slučaju nesreće postoji jako malo mesta koja su bezbednija od prednjih sedišta Mazde CX-30, izjavio je Metju Ejveri iz kompanije koja sprovodi NCAP testove.

CX-30 je takođe dobio skor od 86 odsto za zaštitu dece, 80 odsto za ranjive korisnike puteva i 77 odsto za bezbednosne funkcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.