Morgan Stanley analitičari predviđaju da će sva vozila biti autonomna oko 2046

Izvor: Moto.rs, 17.Okt.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morgan Stanley analitičari predviđaju da će sva vozila biti autonomna oko 2046

Kompanija Morgan Stanley koja se bavi različitim analizama se bavila predviđanjima vezanim za autonomna vozila. Analitičar ove kompanije Adam Jonas je izjavio kako veruje da će potpuno automatizovana vozila početi da se pojavljuju na tržištu oko 2026. godine da bi dvadesetak godina kasnije svi mi mogli da se vozilo u autonomnim vozilima.

Prema njegovim očekivanjima, Jonas veruje da će vozila koja sama upravljaju doneti ogromnu uštedu u ekonomiji na globalnom nivou. Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << 2026. godine Morgan Stanley predviđa spor ali siguran početak uvođenja autonomnih vozila ali i dalje kontrolisanih od strane vozača po potrebi ako nešto krene loše jer infrastruktura za takva vozila neće biti još uvek razvijena u odgovarajućoj meri. Proizvođači vozila su već napravili značajan napredak kada je reč o ovom domenu pri čemu nedavni primeri pokazuju kako to radi Audi sa svojim RS7 upravljanim konceptom.

foto © Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.