McLaren se vraća trkama izdržljivosti, na megdan šalje 720S GT3 EVO

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 19:59

McLaren se vraća trkama izdržljivosti, "na megdan" šalje 720S GT3 EVO

Čuvena britanska automobilska kompanija je među retkima čiji su automobili u premijernom nastupu bili najuspešniji u čuvenoj trci 24 sata Le Mana, a od naredne sezone opet će biti među učesnicima Svetskog šampionata u trkama izdržljivosti.

Mada se još ne znaju imena svih vozača u Hypecar prototipima i GT automobilima u narednoj sezoni FIA Svetskog šampionata u trkama izdržljivosti (WEC), objavljena je zvanična lista proizvođača i timova u obe klase (LMH/LMDh i LMGT3) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će nastupati.

Među žestokom konkurencijom u LMGT3 klasi biće i dva McLaren automobila u bojama britanskog tima United Autosports, a u McLarenu su za povratak nakon dužeg odsustva pripremili model 720S GT3 EVO, čiji će 4-litarski biturbo V8 motor, u skladu sa pravilnikom klase, razvijati do 600 konjskih snaga.

Jedan od dva prijavljena automobila na sebi će nositi startni broj 59, što treba da podseti na startni broj koji je na sebi nosio crni LMGT1 McLaren F1 GTR koji je 1995. godine u premijernom nastupu na trci 24 sata Le Mana stigao do pobede u generalnom poretku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.