MUP U AKCIJI: Od ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja, na meti policije dve kategorije vozača

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 14:06

MUP U AKCIJI: Od ponedeljka pojačana kontrola saobraćaja, "na meti" policije dve kategorije vozača

Od 19. do 25. februara.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće od 19. do 25. februara, međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, saopštio je danas MUP.

Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Analize saobraćajnih nezgoda u 2023. godini pokazuju da su teretna vozila učestvovala u 5.535 saobraćajnih nezgoda, od kojih su gotovo dve trećine izazvali upravo vozači ovih vozila.

Sa druge strane, autobusi su učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode, od kojih su oko trećinu izazvali vozači autobusa. Saobraćajna policija je u istom periodu, u kontroli saobraćaja, otkrila oko 132.000 prekršaja koje su izvršili vozači teretnih vozila i 5.200 prekršaja koje su učinili vozači autobusa, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.