MOŽDA NISTE ZNALI: Ova tri saobraćajna znaka predstavljaju istu zabranu, ali sa malo drugačijim pravilima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 22:12

MOŽDA NISTE ZNALI: Ova tri saobraćajna znaka predstavljaju istu zabranu, ali sa malo drugačijim pravilima (FOTO)

Parkiranje je u svakom slučaju zabranjeno.

Saobraćajni znakovi su znakovi postavljeni na ulici koji upozoravaju učesnike u saobraćaju kako se treba sigurno ponašati, odnosno koja pravila važe na određenoj deonici javne ulice.

Ova tri saobraćajna znaka koja možete videti na slici dole, predstavljaju zabrane vezane za parkiranje vozila. Sva tri znaka su plave boje, dva imaju i dodatak bele koji su prikazani kao rimski brojevi jedan i dva. Takođe, sva tri su precrtana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crvenom linijom, ali je samo jedan precrtan duplo.

Prvi saobraćajni znak (kad se posmatra sa leve na desnu stranu) na slici se zove "Naizmenično parkiranje - Parnim danima" i označava stranu puta na kojoj je zabranjeno parkiranje parnim danima.

Drugi saobraćajni znak na slici se zove "Naizmenično parkiranje - Neparnim danima" i označava stranu puta na kojoj je zabranjeno parkiranje neparnim danima.

Treći saobraćajni znak na slici se zove "Zabrana zaustavljanja i parkiranja" i označava stranu puta na kojoj je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.